Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за септембар, 2024

До виђења, Твитере

Драги читаоци, данас желим да вам кажем да сам одлучио да напустим Твитер. Није била лака одлука, зато што сам тамо провео око 16 година, али сада је неподношљиво бити тамо. Откад је Илон Маск купио мрежу, постао је само извор лажи и фашизма. На Твитеру сам доживео много, али најважније је да сам упознао много одличних људи. Тамо сам упознао много људи из Валенсије, неки су постали моји најбољи пријатељи. Такође сам много научио о ситуацији ЛГТБ+ особа и боље разумео људе. Тешко ми је да се опростим од те друштвене мреже, али сваки дан је одвратније да читам било шта тамо. Зато је боље да одем. На срећу, имамо сада алтернативе. Све има свој крај, ништа није вечито!

12. септембра, након празника

Драги моји, ове недеље сам срећан јер је био празник јуче. Био је национални дан Каталоније, а пошто нисмо морали да радимо, одморио сам се. Волео бих да сваке среде буде нерадни дан! Наравно, мало сам учио српски. Мој циљ је да сваки дан учим барем 10-15 минута. Од сада па до дана испита морам да научим што више могу! Забринут сам због испита, зато што ћу само имати једну прилику, а још увек нисам одлучио који ниво ћу полагати. Желим да се пријавим за највиши ниво који могу, али се плашим да ћу пасти ако лоше изаберем и покушам да полажем ниво за који нисам спреман. Сада могу само да се трудим!

Вести о испиту

Драги читаоци! Опет сам ту да вам мало пишем. Надам се да сте сви добро. Данас могу да вам кажем да су овај пут објавили датуме испита четири месеца унапред! А то ме радује јер ћу овај пут моћи да планирам путовање да полажем испит. То значи да имам четири месеца да највише научим, да будем сигуран да постижем ниво Б1. Наставићу лекције са Немањом, али осим тога, желим да похађам онлајн групни курс. Мислим да ће ми помагати да боље разумем и говорим, а више везе са језиком не може бити лоше! Имаћу мање слободног времена, али биће само три месеца. Све ће бити у реду.